Liv

Welkom! Ik ben Liv! 21 zomers geleden werd ik geboren in het zonnige Zuiden van Nederland. Van jongs af aan voel ik een diepe, haast overweldigende verbinding met de natuur, mensen en dieren. Als kleuter was ik altijd in de weer met viltstiften, verf, klei, potloden, ecoline, wascokrijtjes, scharen, glitters, plaksel en noem het maar op. Alles wat ik voelde, alles wat veel indruk op mij maakte: ik kon het allemaal kwijt in mijn tekeningen.


Toen ik iets ouder was, ontdekte ik mijn liefde voor muziek. Ik maakte kennis met de dwarsfluit en de (elektrische) gitaar. (Mijn armen waren nog maar nét lang genoeg om mijn dwarsfluit vast te kunnen houden.) Sinds een paar jaar improviseer en experimenteer ik daarnaast ook met mijn stem en mijn trouwe vriend: de djembé. Zo komt er elke keer een nieuw instrument op mijn pad dat mij weer iets nieuws leert! Verder ben ik al een tijdje dol op fotografie en schrijven.

Nog steeds voel ik een grote behoefte om uiting te geven aan alle gevoelens, emoties, ervaringen en vragen die in mij leven! Creativiteit en expressie geven mij weer ruimte om vrij te kunnen ademen! Wat het ook is in mij: (blijdschap, boosheid, verdriet, angst, opluchting, dankbaarheid, nieuwsgierigheid, verliefdheid of verwondering) het wil stromen als een grote indrukwekkende rivier! Het wil er zijn! Of eigenlijk ìs het er al, maar het wil gezien, gevoeld, gehoord, geuit en gedeeld worden! Wanneer ik voel, leef ik! Eerlijkheid, openheid en authenticiteit vind ik heel belangrijk, maar ook liefde, speelsheid en lichtheid spelen een grote rol in mijn creaties!

Gevoel is altijd mijn uitgangspunt wanneer ik fotografeer, schrijf, zing en teken. Een tijd lang was mijn creativiteit geblokkeerd, dat heeft me enorm gefrustreerd. Ik had zo veel oordelen over mezelf en over hoe iets moest worden, dat ik niet meer vrij kon creëren. Ik voelde me helemaal opgesloten in mezelf. Toch heeft deze blokkade me veel geleerd over mezelf. Het is namelijk de kunst om iedere keer opnieuw te verbinden met mijn lichaam (en hart!), wanneer ik te veel denk, pieker en oordeel. Door te mediteren, yoga te beoefenen, veel in de natuur te zijn, gelijkgestemde mensen te ontmoeten en me te verbinden met mijn gevoelsleven, ontpoppen ideeën als vanzelf! Deze ideeën ontstaan vanuit verbondenheid met mijn kern, vanuit mijn hart. Dat is een telkens weer een wonder om te ervaren. Het geeft mij een mega voldaan gevoel!

Ik zie het leven als één groot avontuur vol verrassingen. Vaak is het een fijne ontdekkingstocht en soms is het lastig. Ik neem het allebei waar: het licht, het donker, de dag, de nacht, de donkere lucht en de glinsterende sterren. Samen is het één geheel. Ik probeer uiteindelijk altijd mijn aandacht te richten op de sterren, de kansen en de lichtpuntjes. (Er is namelijk ZO VEEL moois in en om ons heen als we onze ogen ervoor openen!) Vertrouwen op dat het avontuur loopt zoals het moet lopen en tegelijkertijd actief kiezen voor mijzelf! De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar óók dat hoort bij dit avontuur. Ik leer mezelf beter kennen! Mijn sterke kanten en mijn valkuilen.

Het gaat er voor mij niet om perfectie na te streven. Ook al ben ik heel gedreven me verder te ontwikkelen, het belangrijkst is dat ik mezelf accepteer zoals ik ben. Vanuit deze liefde ontwaakt mijn ware kracht. Eén ding staat voorop: ik wil leven vanuit deze ware, liefdevolle, superheldenkracht! Waar een wil is, is een... AVONTUUR! Reis jij met mij mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten